top of page
29_Rent_Sènior_14.jpg

Rent - Sènior - 2018

LLIBRET, LLETRES I MÚSICA: Jonathan Larson

BASAT EN L'ÒPERA La bohème, de Giacomo Puccini

Rent és un musical rock amb música i lletres de Jonathan Larson, basat en l'òpera La bohème, de Giacomo Puccini. Narra la història d'un grup de joves pobres, artistes i músics intentant sobreviure i crear al Lower East Side de Nova York als florents dies del bohemi Alphabet City, sota l'ombra de la SIDA.

El musical va ser vist per primera vegada en una producció de 3 setmanes al New York Theatre Workshop el 1994. Aquest mateix teatre de l'off-Broadway novaiorquès va ser també on s'estrenà oficialment el musical, el 25 de gener de 1996. Jonathan Larson, el creador de l'espectacle, va morir repentinament la nit abans de l'estrena. Rent va guanyar el Premi Pulitzerde 1996 i la producció va ser un èxit. Rent es traslladà al Nederlander Theatre de Broadway, més gran, el 29 d'abril de 1996.

A Broadway, Rent va obtenir el clamor de la crítica, guanyant el Premi Tony al Millor Musicalentre altres premis. Rent és responsable en una important mesura de l'augment de la popularitat del teatre musical entre les joves generacions. La producció de Broadway tancà el 7 de setembre del 2008, després de 12 anys d'estada i 5.124 funcions realitzades, ocupant la vuitena plaça a la llista dels espectacles de Broadway de més estada. La producció recaptà més de $ 280 milions.

L'èxit de Rent va fer que es representés en diverses gires pels Estats Units, així com en nombroses produccions internacionals. El 2005 va ser adaptada pel cinema, sent interpretada per diversos dels seus membres originals.

MUSICAL PRESENTAT PELS ALUMNES DEL TALLER DE MUSICAL, AVANÇAT DE L'INSTITUT FERRAN CASABLANCAS EL MES DE

JUNY DEL 2018.

bottom of page